Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Hallgatóknak

Gazdálkodási és menedzsment alapképzés

2021. őszén kezdő hallgatóknak

Szeretettel köszöntjük a megújult gazdálkodási és menedzsment alapszak elsős hallgatóit! Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tájékoztató anyagot számotokra – és igyekszünk a jövőben is elérhetővé tenni a szakhoz kötődő általános információkat.

Az fenti ábrán áttekinthetitek a képzés szerkezetét, a részletekről pedig a Hallgatói útikalauzban és a tantervben olvashattok

2021. tavaszi szakdolgozat leadási és záróvizsga időszak

A 2021. tavaszi szakdolgozat leadási és záróvizsga időszakra vonatkozóan alább letölthető két tájékoztató: 

 • A szakdolgozatírás folyamatáról, a vonatkozó tartalmi és formai követelményekről, illetve
 • A szakdolgozat leadás és záróvizsgákra való jelentkezés technikai folyamatáról, feladatairól, a szükséges nyilatkozatokról és a kapcsolódó határidőkről. Kérjük, mindegyiket tanulmányozzák alaposan és azokat betartva készüljenek erre a fontos mérföldkőre!


Hallgatói útmutató szakdolgozatíráshoz levelező képzésen
Tájékoztató a 20202021. tanév II. (tavaszi) félév szakdolgozat-leadási és záróvizsgára jelentkezési határidőkről és feladatokról
Szakdolgozati téma- és konzulensválasztás – Egységes
Szakdolgozati téma- és konzulensválasztás Neptunban – Egyedi

Szakmai gyakorlat

A gazdálkodási és menedzsment alapszak magyar nyelven tanuló hallgatói számára készült szakmai gyakorlat tájékoztatót és a szakon automatikusan elfogadott szakmai gyakorlóhelyek listáját a következő két letölthető fájlban olvashatják.

Kötelező szakmai gyakorlat útmutató (Gazdálkodási és mendzsement szakos hallgatóknak)
Szakmai gyakorlat céglista – Gazdálkodási és menedzsment alapképzés

Szakszeminárium témaválasztás tanterven kívül (2021. ősz)

Azon néhány hallgató számára, akik – a mintatantervtől eltérően – ebben a félévben szerették volna megkezdeni a szakdolgozatírást és felvették a Szakszeminárium 1. tárgyat, igyekszünk lehetőséget találni a hivatalos szakszemináriumi témaválasztásra. Ennek menete a következő.

Keressenek meg mihamarabb egy egyetemi oktatót, akinél a szakdolgozatukat írni szeretnék, és kérjenek egyértelmű visszajelzést arról, hogy elvállalja-e az Önök szakszemináriumvezetését. (A levelező hallgatók az alábbi témalistából kiindulva tudják ezt megtenni.)

A Neptunban megnyíló Tanulmányok/Szakdolgozat/Szakdolgozat jelentkezés menüpontban 2021.10.04. és 10. között fogják tudni rögzíteni a választott témájukat és az Önökkel közös munkát addigra elvállaló konzulens nevét. Ehhez is alább találnak egy technikai útmutatót. Technikai probléma esetén:

Kérjük, legyenek arra figyelemmel, hogy a segítségnyújtás alapvető-en hétköznapokon, munkaidőben elérhető.

Amennyiben a szakszemináriumvezető a Neptunban is megerősíti a jelentkezésüket már el tudják kezdeni a közös munkát.

Meghirdetett szakszemináriumok levelező alapképzési szakon (2020/2021)
Szakdolgozati téma- és konzulensválasztás a Neptun egységes tanulmányi rendszerben

Szakdolgozat követelményrendszer és leadás

Alább, letölthető útmutatókban olvashatják a legfontosabb információkat a 2021/22/1. félévi szakdolgozat leadással kapcsolatos teendőkről. Kérem, figyeljék a folyamatosan frissülő általános egyetemi tájékoztatókat a témában és a szakspecifikus információkat ezen az oldalon. Nagyon fontos, hogy az útmutatókat alaposan tanulmányozzák, mindemellett ezúton szeretnénk néhány információt kiemelni:

 •  Az útmutató részletesen tartalmazza majd, hogy kik adhatnak be ebben a félévben szakdolgozatot, amely röviden így foglalható össze: az a hallgató, aki
  • vagy éppen most végzi a Szakszeminárium II. tárgyat VAGY 
  • a régi képzéseken most végzi az egyféléves Szakszeminárium tárgyat VAGY 
  • leadott félév elején „Kérelem szakdolgozat készítés folytatásra, leadására” kérvényt VAGY leadott félév elején „Kérelem végbizonyítvány kiállítása után szakdolgozat folytatásra vagy szakdolgozat aktualizálásra” kérvényt – még leadható október 17-ig, de előtte a szakszemináriumvezetőjükkel mindenképpen egyeztessenek!
  • (a kérelmek részletei elérhetők ezen a linken
 • A szakdolgozat leadásának felülete a Neptun. Ezzel kapcsolatosan alább letölthető egy képernyőképekkel kiegészített technikai útmutató. Az abban foglaltak megvalósíthatósága érdekében kérjük, hogy ellenőrizzék október 25-ig, hogy 
  • hozzáférnek-e a Neptunhoz (probléma esetén: hallgatoi.iroda@uni-corvinus.hu, part.time@uni-corvinus.hu, 2021. október 25-től csak: intezd.online@uni-corvinus.hu
  • hozzáférnek-e a Neptunban a szakdolgozat leadásához szükséges menüponthoz ÉS ott a témavezető oktatója helyesen szerepel-e, ÉS aktív-e az Ön számára a Tanulmányok/Szakdolgozat/Szakdolgozat jelentkezés oldalon a Szakdolgozat befogadási kérés gomb. Amennyiben ezzel kapcsolatos problémája merül fel, a specializációfelelős/szak forma szerinti intézeti titkárságot kell keresni.
Specializáció / szak formaSpecializációvezetőAdminisztratív kapcsolattartó neveAdminisztratív kapcsolattartó e-mail címe
Humán erőforrások fejlesztése specializációKiss CsabaKörmöndi Zoltánzoltan.kormondi@uni-corvinus.hu
Környezeti menedzsment specializációMarjainé Szerényi ZsuzsannaTóth Juditjudit.toth2@uni-corvinus.hu
Gazdálkodáselméleti specializációKajos AttilaKarácsonyi Zsuzsannazsuzsanna.karacsonyi@uni-corvinus.hu
Üzleti kommunikáció specializációHubert JózsefRuschel Ritarita.ruschel@uni-corvinus.hu
DSG specializációZsóka ÁgnesVirág Gabriellagabriella.virag@uni-corvinus.hu
Kisvállalkozás specializáció, BudapestPetheő AttilaTóth Évaeva.toth4@uni-corvinus.hu
Kisvállalkozás specializáció SzékesfehérvárKerékgyártó GáborTóth Évaeva.toth4@uni-corvinus.hu
Sportgazdaságtan specializáció SzékesfehérvárAndrás KrisztinaKrajcsi Karolakarola.krajcsi@uni-corvinus.hu
Nappali, angol nyelvű képzésAranyossy MártaDeák Krisztinakrisztina.deak@uni-corvinus.hu
levelező képzésAranyossy MártaSzivák-Tóth Réka Tóth Évareka.szivak-toth@uni-corvinus.hu; eva.toth4@uni-corvinus.hu
 • egyéb, Neptun szakdolgozattal (nem belépéssel) kapcsolatos szakdolgozati technikai probléma esetén a pm@uni-corvinus.hu címen lehet segítséget kérni.

Kérjük, a hallgatókat, hogy vegyék figyelembe, hogy a fenti elérhetőségeken munkanapon, munkaidőben tudnak segíteni a kollégák!

 • Kérjük, legyenek figyelemmel a határidők mindegyikére, köztük:
  • decemberi záróvizsgára való jelentkezés esetén: a fenti Neptun ellenőrzések október 25-ig, a kész szakdolgozat bemutatása a konzulensnek október 25-ig, a Neptunban a Szakdolgozat befogadási kérés gomb megnyomása november 4-ig, és a teljes leadás lezárása a Neptunban november 8. 16:00 óráig
  • januári záróvizsgára való jelentkezés esetén: a fenti Neptun ellenőrzések október 25-ig, a kész szakdolgozat bemutatása a konzulensnek november 15-ig, a Neptunban a Szakdolgozat befogadási kérés gomb megnyomása november 25-ig, és a teljes leadás lezárása a Neptunban november 29. 16:00 óráig
 • A szakdolgozatukat feltöltők a szakdolgozat-feltöltési határidőig jelentkezhetnek záróvizsgára, a Neptunban, az az ügyintézés/záróvizsgák menüpontban. (A szakdolgozat-leadás a Neptunban nem jelenti automatikusan a záróvizsgára jelentkezést is, azt külön kell megtenni!) A szakdolgozat bírálati folyamatot és a záróvizsgát az az intézet fogja szervezni, amely a specializációt gondozza, illetve levelező képzés esetében, ahol a témavezetőjük dolgozik, így az ennek megfelelő intézeti titkárságon tudnak majd a részletekről érdeklődni.

A szakdolgozattal szemben támasztott formai és tartalmi követelmények tekintetében a szakdolgozatírást 2021. szeptember 1. előtt megkezdett hallgatóink számára a szakdolgozat írásának megkezdésekor érvényes TVSZ (Kari mellékletében) meghatározott követelmények az irányadók, azaz a 2019-es: https://www.uni-corvinus.hu/alfresco/dokumentumtar/download/?id=00d75faa-c703-4bc4-8029-febb62a9019f;1.2 , az 1/A.1.2. mellékletben, a 94. oldaltól.

A szakdolgozatírás – szakszeminárium 1-et – 2021. szeptember 1. után kezdő gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatók számára irányadó, a szakdolgozat formai és tartalmi követelményrendszerét, illetve az értékelés szempontjait tartalmazó dokumentum az alábbiakban letölthető. (Emellett az egyes specializációkon elvárt kiegészítő követelményeket is közzétesszük alább, de ezekről a specializációvezetőknél is érdemes érdeklődni).

Hallgatói szakdolgozati tájékoztató – nappali képzés
Hallgatói szakdolgozati tájékoztató – levelező képzés
Szakdolgozat kezelés a Neptunban – hallgatói útmutató

Nemzetközi gazdálkodás alapképzés

Szakmai gyakorlat végeztével leadandó dokumentumok
Szakmai gyakorlat engedélyeztető levél
Szakmai gyakorlati hely engedélyezése
Munkahelyi vezető értékelés
Szakdolgozat-írás megkezdése 2020/2021 tavaszi félév
Szakdolgozat-leadás 2021/2022 őszi félév
Szakdolgozat-írás megkezdése 2021/2022 őszi félév

Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

Szakszemináriumi témák és vezetők
Szakszeminárium jelentkezési lap
Komplex vizsga információk
Komplex záróvizsga tájékoztatás
Komplex vizsgát kiváltó portfólió dolgozat összeállítása és követelményei
Szakdolgozat formai tartalmi követelményei VF 2021_2022

Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogram

Az alábbi dokumentumban részletes információk olvashatók a Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogramról. Jelentkezni 2021. szeptember 30-ig lehet az online űrlap kitöltésével.

Tehetséggondozás

A Vállalkozásfejlesztési Intézet nagy hangsúlyt helyez a hallgatói tehetséggondozásra, utánpótlás-nevelésre. Számos eseménnyel, rendezvénnyel, programmal várjuk a vállalkozások iránt érdeklődő hallgatókat.

Duna Kupa: Hallgatói Verseny

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem összefogásával alakult meg a Duna Kupa, amely a Duna mentén fekvő egyetemek hallgatói versenye. A verseny missziója, hogy a startupokat nemzetközi színtéren is sikeressé tegye, miközben összehozza a leginkább motivált hallgatói startupokat a Duna két partjáról. Mindemellett egyértelmű cél, hogy a verseny a résztvevő egyetemek közötti nemzetközi kapcsolatokat erősítse mind oktatói, mind hallgatói szinten. A 2021-es verseny fődíja egy egyórás konzultációs lehetőség volt Anthony Radev Elnök Úrral.

A programban 2021-ben részt vevő intézmények az alábbiak voltak:

A programról részletesebb leírás ITT olvasható.

CUBator: Innovatív co-working tér vállalkozó fiataloknak

2017 szeptemberében a Kisvállalkozás-fejlesztési Központ az egyetem főépületének harmadik emeletén található egyik beugrót próbaüzem jelleggel „vállalkozásélénkítő sarokká” alakította át Corvinus Startup Corner néven. A vállalkozó Corvinusosok találkozóhelyét egy évvel később a Designkommunikációs termék- és vállalkozásfejlesztés kurzus keretében gondolta újra hallgatók egy csoportja. Az órai projekt sikert aratott, s a tér immáron újjászületett koncepciójával a beugró új neve a „Creativity. Unity. Business. for Innovators” szlogenből megalkotva: CUBator. „A CUBator nem csak fizikai tér, hanem egy virtuális közösség is” – fogalmazták meg a BCE vállalkozásindítású tárgyainak oktatói. 2017 óta a CUBator több workshop-ot, szakmai meetup-ot szervezett. Aktuális hírek, események a CUBator facebook oldalán.

Spin-Off Klub: Alumni csoport

 • A klub célja 2008-as alapítása óta a vállalkozói kultúra és a vállalkozási ismeretek terjesztése, a vállalkozásindítási kedv növelése a budapesti fiatalok körében. A klub a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének és Újbuda Önkormányzatának támogatásával, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület jogi keretei között működik.
 • A Spin-off Klub azon fiatalok nyitott, kreatív közössége, akik egyetemistaként, végzett hallgatóként vagy kutatóként érdeklődnek a vállalkozások világa iránt, és maguk is fontolgatják saját vállalkozás indítását, vagy már bele is vágtak.
 • Aktuális hírek, események a Spin-Off Klub Facebook oldalán.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.11.28. - 18:40:09